Search

Avskjedsfest for vår sogneprest Petter Dahle

Created 9 years 320 days ago
by Daniel Kvalvik

pluss minus pluss: 2 minus: 0

  • Currently 0,00/5 Stars.


Tags Petter Dahle
Categories Framside - nyheter
Views: 7325
Print

Etter 20 år med «prestgar'n» som adresse, holdt Petter Dahle sin siste gudstjeneste som sogneprest i Øre prestegjeld, Kristi Himmelfartsdag i Øre kirke.
En gudstjeneste der det ble litt tårer i benkeradene da Petter prest lyste velsignelsen for siste gang i Ørekirka, og der menigheten avsluttet med å gi presten stående applaus før de gikk ut kirkedøra.
Dagen fortsatte med en avskjedsfest i samfunnshuset i regi av Fellesrådet og de to menighetsrådene Gjemnes og Øre. En fest der godordene, gavene og avskjedstalene sto i kø for å takke presten vår som nå flytter tilbake til hjembygda Isfjorden og til en prestestilling i Rauma fra 1. juni.

- Nå får vi bare glede oss over at noen andre får nytte seg av denne fantastiske prestefamilien som har gledet oss i 20 år sa Kari Sødal i takketalen sin, og fikk samstemte nikk fra salen.
- Oppholdet vårt her i Gjemnes ble mye lengre enn vi hadde planlagt, noe som skyldes at vi har trivdes usedvanlig godt som nordmøringer. Men alt har sin tid, sier Dahle, som har stor tro på at nypresten Araldur Bardarson vil bli like godt mottatt når han kommer flyttende med familien i august.
Etter en fortreffelig Roger-spesial kjøttkjuppe og et innholdsrikt kakebord, avsluttet Dahle med å håndhilse på alle og takke for 20 givende år som sokneprest i Gjemnes.
-Og om jeg blir å finne på startsstreken i årets Torvikbukt 6 topper, så vil det i så fall overraske meg stort, forkynte Dahle kjapt avslutningsvis. Han hadde visstnok fjorårets utgave friskt i minne...


Ola Bjarte Orset holdt en avskjedstale med både skjemt og alvor.


En avskjedsfest med litt tårer, men mest latter.


Avskjedsfesten ble velsignet med et fortreffelig kakebord.


Knut Gunnar Grundetjern var en av mange som sto i kø for å takke og å ønske Petter prest lykke til som romsdaling.

Tekst og foto, Elin Steinkjær.





No Comments


BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT