10
mai
2021

Anita Iversen Lilleskare er påmeldt årets 6 topper!

Publisert 10.05.21 av Daniel Kvalvik vist 4879 ganger

0 pluss pluss minus
Fjell- og løpedronningen Anita Iversen Lilleskare (42) fra BFG Bergen Løpeklubb har meldt seg på til årets Torvikbukt 6 topper som arrangeres lørdag 18.september! Anita er en av Norges aller beste i motbakkeløp og fjelløp, og tok i fjor en fantastisk løyperekord på tiden 2:49:54 på T6T. Det er veldig gledelig at ho tar turen helt fra Bergen til Torvikbukt.

IMG_9932v2_1600.jpg

Thomas Foyn og Anita Iversen Lilleskare i stor fart ned fra tredje toppen under fjorårets T6T.

Anita startet med løping for ca 7 år siden etter å ha spilt fotball og holdt på med hester helt siden hun var liten. Hun kom tilfeldigvis i kontakt med BFG Bergen Løpeklubb og Jan Fjærestad som etter hvert ble hennes trener. Og det skulle vise seg å gi veldig gode resultater.


Aktiv hverdag

Anita jobber som radiograf ved Haukeland Universitets sykehus, men jobber redusert stilling for å kunne satse på drømmen om å bli best mulig i motbakke/fjelløping. Anita er gift og har tre barn. Celine på 15 år og tvillingene Andreas og Jonas på 12 år. Celine er aktiv fotballspiller, mens guttene og mannen er like interessert i løping som Anita. Det må nevnes at tvillingene har ekstremt gode resultater allerede. Familien bor på gård med hester, hund og katt, - så dagene flyr konstaterer Anita!
- Er så takknemlig for godt treningsopplegg fra min trener Jon Fjærestad, med god struktur og effektive dager, sier Anita.

I dag trener Anita mye mengde, som vil si rolige 2-4 timers turer i terreng. I tillegg har hun 2-3 kvalitetsøkter, og et par «mellom-økter». Totalt blir det ca 10 treningsøkter i løpet av uken, hvor halvparten går i terreng/fjell.

Hva er dine mål for 2021?
Det største målet for 2021 var EM i mountainrunning 3.juli i Portugal, men vi har akkurat fått vite at det er avlyst. Men jeg ønsker ikke å dvele ved det, men ser heller frem mot mange fine løp her i Norge! Jeg regner med at den norske motbakke cupen går som planlagt, og så er det i tillegg kommet en Norsk Skyrace serie som ser veldig spennende ut, så jeg krysser fingrene for at denne sesongen blir tilnærmet normal. Og så gleder jeg meg til å komme tilbake til Torvikbukt 18.september, forteller Anita.

Ambisjonen er å gjøre det best mulig og se at jeg har utvikling i forhold til fjoråret. Jeg har vært heldig og blitt bedre for hvert år, og det er også håpet for denne sesongen. Vinteren har vært veldig bra, har fått trent godt og det kjennes som om det går riktig vei, fortsetter Anita.

Tilbakeblikk
Når noen spør meg om mine beste resultater så nevner jeg faktisk T6T i 2020! En ting er at det ble seier og løyperekord, men det er nok første gang at jeg turte å si til meg selv før start at: «du er god nok, dette kan du vinne!» og derfor så ble det så ekstra stas når jeg beviste for meg selv at jeg faktisk var det: God nok! Og den følelsen, etter alt det arbeidet som er lagt ned, er bare ubeskrivelig.

IMG_0200v3_1600.jpg
Det var tidenes sterkeste felt under fjorårets T6T. Her ser vi Målfrid H Valdersnes komme i mål hvor hun blir heiet frem av Johanna Åström, Anita Iversen Lilleskare og Henriette Albon. Vi håper å se flere av dem på startstreken også i år.

Ellers har Anita sølv og bronsemedaljer fra de siste årenes NM i motbakke, hun har representert Norge i VM og EM i motbakke 5 ganger, har flere løyperekorder og seire fra forskjellige motbakke og fjell løp i Norge. På grunn av en del avlyste løp i 2020 debuterte Anita på baneløp. Der tok hun kretsrekord på både 1500 m og 3000 m. Hun deltok også i hoved NM på 5000 m hvor hun ble nr 8 med tiden 17.15 min. Ingen tvil om at Anita er allsidig innen løping!

Sosiale medier
For dere som har lyst til å følge Anita Iversen Lilleskare:
Instagram: anitaiversenlilleskare
Tvillingene, 12 år gamle Andreas og Jonas Iversen Lilleskare
Instagram: trailtwins08

Mini dokumentar
I samarbeid med Knarvikmila har et kamerateam fulgt Anita Iversen Lilleskare på jobb, trening og hjemme, første episode kommer tirsdag 18. mai! Den publiseres på Facebook, Instagram og YouTube. 
https://www.facebook.com/KnarvikMila/videos/131995442295793
https://www.facebook.com/KnarvikMila

IMG_0219v2_1600.jpg

I kvinneklassen i 2020 ble det løyperekord x 3 da hele tre damer klarte å løpe fortere enn løyperekorden til Johanna Åström fra 2018. Anita Iversen Lilleskare satte løyperekord på tiden 2:49:54 etter å ha ledet fra start til mål, og vant foran Johanna Åström, Arc´Teryx som kom i mål på tiden 2:54:00 og Henriette Albon Varegg Fleridrett / Albon Racing tok tredjeplassen på tiden 2:55:26.

IMG_9934v2_1600.jpg

Anita på veg ned fra tredje toppen i 2020, hakk i hæl Thomas Foyn.

Påmelding er åpnet (EQTiming)
Torvikbukt 6 topper lørdag 18.september og Torvikbukt rundt lørdag 25.september

DOBBEL'N. Den råeste løpskonkurransen i 2021!
Alle som fullfører både Torvikbukt 6 topper (T6T) og Torvikbukt rundt (TR) samme år, kan titulere seg som RÅSKALLE! Du er automatisk med i Dobbel'n hvis du deltar på både T6T og TR.

Å løpe Norges hardeste halvmaraton og et av de tøffeste landeveisløpene i regionen med bare en ukers mellomrom, er i seg selv en prestasjon.
De som fullfører begge løpene kan krone seg med tittelen RÅSKALLE, og vinnerne blir ÅRETS RÅSKALLER!

 


 Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 10.05.21

Tags:

Ingen kommentarer


Legg til kommentar

SAMARBEIDSPARTNERE
BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT6TOPPER