2011

"Opp Reinsfjellet" på suveren løyperekord!

Publisert 20.07.11 av Daniel Kvalvik vist 18433 ganger

7 pluss pluss minus

Tirsdag kveld ble Norges mest uformelle motbakkeløp ”Opp Reinsfjellet” arrangert for tredje gang, og det med to ferske NM-medaljevinnere i motbakkeløp på startstreken. Det endte med suveren løyperekord.

Brødrene Johan (20), Øyvind (23) og Anders Bugge (15) fra Eidsvåg var suverene og kapret hele seierspallen med å komme på 1.-2. og 3.plass. Johan løp hele vegen fra tråkkemaskingarasjen nederst i Torvikdalen og den 4,9 km lange vegen opp til toppen av Reinsfjellet 994 m.o.h. Målgang var trimbokstativet ved atkomsttunnelen til fjernsynstårnet. Løypa har en høydeforskjell på 820 m og en gjennomsnittlig stigning på hele 17 %. Johan kom inn på den utrolige tiden 30 minutter og 42 sekunder. Med det slo han Ola Hovdenak’s sterke løyperekord med over 2 minutter. På 2.plass kom storebror Øyvind på 33:12 og 3.plass lillebror Anders på 35:41. Meget sterke tider, yngstemann Anders er bare 15 år.

- Er fornøyd med løpet, forteller Johan etter å ha nådd toppen. Veldig fine forhold og vegen opp til Reinsfjellet er meget godt egnet til motbakkeløp, fortsetter Johan. – Jeg kommer tilbake neste år, da får vi se om det er mulig å presse seg under den magiske grensen 30 minutter. Tror nok dette hadde blitt et populært motbakkeløp med litt markedsføring, men motbakkeløp er meget populært i Norge med over 200 løp i året.

Johan og Øyvind Bugge har helt ferske NM medaljer i motbakkeløp. Johan løp inn til en knallsterk sølvmedalje i juniorklassen under helgas NM ”Kvasshovden Opp” i Ulvik i Hardanger. Øyvind tok en flott bronsemedalje i seniorklassen.

4.plassen i ”Opp Reinsfjellet” gikk til Svein Ørjasæter fra Stryn på tiden 37:30 og beste Nordmøring ble Knut Inge Orset fra Torvikbukt på 5.plass med tiden 40:56. 17 personer gikk på tid.

Initiativtaker Tore Humstad er strålende fornøyd med de 30 oppmøtte hvor litt over halvparten deltok på tid. – Utrulig morsomt at også eliteløpere stiller opp i dette løpet smiler Humstad. Dette er jo et helt uformelt bakkeløp hvor deltakerne selv stopper klokka når de når toppen sier Humstad. Her er det ingen deltakeravgift, startnummer eller premier fortsetter Humstad. Selv kom Humstad inn på en fin 10.plass med tiden 49:34.

Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 20.07.11

Mange på toppen av Reinsfjellet tirsdag 19.juli 2011. Foto Daniel Kvalvik Johan Bugge (20) på veg til toppen "Opp Reinsfjellet" 19.juli. Foto Daniel Kvalvik. Johan Bugge på veg til toppen "Opp Reinsfjellet" 19.juli. Foto Daniel Kvalvik. Johan Bugge på veg til toppen "Opp Reinsfjellet" 19.juli. Foto Daniel Kvalvik. Johan Bugge på veg til toppen "Opp Reinsfjellet" 19.juli. Foto Daniel Kvalvik. Johan Bugge fortjener seigmann etter rekordtid 30:42. Foto Daniel Kvalvik. Øyvind Bugge (23) tar 2.plassen på 33:12. Foto Daniel Kvalvik. Øyvind Bugge tar 2.plassen på 33:12. Foto Daniel Kvalvik. Øyvind Bugge tar 2.plassen på 33:12. Foto Daniel Kvalvik. Anders Bugge (15) tar 3.plassen på sterke 35:41. Foto Daniel Kvalvik. Anders Bugge tar 3.plassen på sterke 35:41. Foto Daniel Kvalvik. Anders Bugge tar 3.plassen på sterke 35:41. Foto Daniel Kvalvik. Brødrene Johan (i midten), Øyvind (til venstre) og Anders Bugge (til høyre) fra Eidsvåg var suverene og kapret hele pallen med å komme på 1.-2. og 3.plass. Foto Daniel Kvalvik. Brødrene Johan (i midten), Øyvind (til venstre) og Anders Bugge (til høyre) fra Eidsvåg var suverene og kapret hele pallen med å komme på 1.-2. og 3.plass. Foto Daniel Kvalvik. Brødrene Johan (i midten), Øyvind (til venstre) og Anders Bugge (til høyre) fra Eidsvåg var suverene og kapret hele pallen med å komme på 1.-2. og 3.plass. Foto Daniel Kvalvik. 4.plassen gikk til Svein Ørjasæter fra Stryn på tiden 37:30. Foto Daniel Kvalvik. Beste Nordmøring ble Knut Inge Orset fra Torvikbukt på 5.plass med tiden 40:56. Foto Daniel Kvalvik 6. Per Olav Fladset 45:25. Foto Daniel Kvalvik. 7. Øystein Orset 47:03. Foto Daniel Kvalvik. 8. Asbjørn Dahlen 47:15. Foto Daniel Kvalvik. 9. Hans Orset 48:29. Foto Daniel Kvalvik. 10. Tore Humstad 49:34. Foto Daniel Kvalvik. 11. Carl Gunnar Orset 50:30. Foto Daniel Kvalvik. 14: Johan Orset Fredriksen (7 år) 1:04:00. Foto Daniel Kvalvik. 16: Håvard Orset 1:08:08. Foto Daniel Kvalvik. Synnøve Måseide. Foto Daniel Kvalvik. Mange på toppen av Reinsfjellet tirsdag 19.juli 2011. Foto Daniel Kvalvik.

Tags:  Johan Bugge  Opp Reinsfjellet  Tore Humstad