25
aug
2017

Johan og Lasse til Oberstdorf

Publisert 25.08.17 av Daniel Kvalvik vist 1878 ganger

3 pluss pluss minus
Johan Fredriksen Orset (15) og Lasse Hegstad (14) er tatt ut til å representere Norge under årets Youth Grand Prix i kombinert som arrangeres i den tyske byen Oberstdorf.
Talentene og kameratene er 2 av totalt 11 ungdommer fra Norge som konkurrerer i Tyskland nå i helga mot 120 andre deltakere fra 13 nasjoner.

Det er to konkurranser, det skal hoppes i K-56, og første konkurranse gjennomføres fredag midt i sentrum av Oberstdorf med mange tilskuere og god stemning. Ettersom det er sommer hopper de i plastbakke og går på rulleski.
Langrennet i den andre konkurransen som arrangeres lørdag går på skistadion i Oberstdorf, en fin konkurranseløype for rulleski. Det hoppes i samme bakke begge dager.


Johan og Lasse kan vise til meget gode resultater fra tidligere, Johan er er rangert som best i Norge i sin aldersklasse og Lasse tok en sterk 2.plass i Solan Gundersen Vinterleker i Alvdal i vinter. Dette er landskonkurranse for jenter og gutter fra 12 -14 år og er den største konkurransen for disse aldersklassene i Norge som uoffisielt er NM. 


Mødrene Siri Ask Fredriksen og Mariann Hegstad er ofte med på treninger, samlinger og konkurranser. De er også med til Tyskland nå i helga. – Kjempekjekt å ha muligheten til det, forteller Fredriksen. Vi er heiagjeng og står på stavpost under rulleskirennet, fortsetter Fredriksen.

Kombinert krever en del utstyr, men det er et godt miljø og mye av utstyret går i arv og det kjøpes mye brukt. Hovedutfordringen er oftest å ha hoppbakker med størrelse etter hver enkelte sitt nivå, så det blir mye reising, og det koster penger.


Johan er klar på sine mål, - jeg ønsker å bli best i verden, ta gull i VM og OL. Men Johan skjønner at for å nå de langsiktige målene kreves det mye og riktig trening, og på kort sikt jobber han for å komme på juniorlandslaget.

Torvikbukt.no kommer med resultater fra Obersdorf når de er klare.

Fredag, sprint. Hopp i K-56 og 2,5 km på rulleski
Resultater hopp fredag (pdf)
Startliste langrenn fredag (pdf)
Resultater langrenn fredag (pdf) Johan hadde beste langrennstid!
Resultat sammenlagt fredag (pdf) Johan på 3.plass!

Lørdag, Gundersen. Hopp i K-56 og 4 km på rulleski
Startliste langrenn lørdag (pdf)
Resultat sammenlagt lørdag (pdf) Johan på 2.plass!


 


 Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 25.08.17
Tags:

Ingen kommentarer


Legg til kommentar

BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT