header
header
header
header2
header1


01
aug
2015

Jubileumskonsert i Øre kyrkje 16 august

Publisert 01.08.15 av Daniel Kvalvik vist 4507 ganger

1 pluss pluss minus




Vi gleder oss til orgelkonserten med Kåre Nordstoga i Øre kyrkje søndag 16. august kl.19 i anledning Øre kyrkjes 150-års jubileum.
På programmet  står Johann Sebastian Bach og konserten varer ca. en time.
Det er gratis adgang, men anledning til å gi en gave til dekning av utgifter ved utgangen. Velkommen!

Kåre Nordstoga er utdannet ved musikkhøgskolen i Oslo med bl.a. Søren Gangfløt, Bjørn Boysen og Kaare Ørnung som lærere. Etter debutkonserten i 1978 studerte han videre hos David Sanger i London og var en tid organist i Ullern kirke før han kom til Oslo domkirke i 1984. Han har også vært tilknyttet Norges musikkhøgskole, hvor han i 1994 ble utnevnt til professor. Som domorganist i Oslo domkirke fremfører Nordstoga jevnlig et stort orgelrepertoar, bl.a. har han to ganger gitt populære konsertrekker med Bachs samlede orgelverker. Han har dessuten spilt inn CD-plater med orgelmusikk av Bach, Brahms, Franck, Widor og Liszt, en innspilling med alle Bachs fiolinsonater i samspill med Geir Inge Lotsberg på domkirkens kororgel, og for øvrig flere plater med norsk orgelmusikk, samt medvirket på et utallig antall plater med diverse artister. Nordstoga er en aktiv konsertorganist.

De siste årene har han vært solist med symfoniorkestrene i Oslo, Bergen og Trondheim, og i utlandet har han blant annet vært invitert til den internasjonale orgelfestivalen i Aarhus, Notre Dame i Paris og Musashino kultursenter i Tokyo.

Kåre Nordstoga samarbeider jevnlig med eliten av norske musikere som f.eks. Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen og Knut Buen, for å nevne noen. Med sin oppvekst i Telemark har Nordstoga også en forkjærlighet for norsk folkemusikk og har deltatt på en rekke plateinnspillinger med norske folkemusikere. For platen Bjølleslåtten (slåttar etter Ola Mosafinn) som han ga ut sammen med Knut Buen og Leif Rygg fikk han Spellemannprisen 1994 i klassen folkemusikk/gammaldans. For sin aktive innsats i musikklivet ble han tildelt Lindemanprisen i 2006.
Kåre Nordstoga blir regnet for å være en av verdens fremste konsertorganister.

Mvh Per Arne Løvold


 Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 01.08.15




Tags:

Ingen kommentarer


Legg til kommentar

BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT


DET SISTE FRA FACEBOOK