header
header
header
header2
header1


21
mai
2013

Rensing avløp Torvikbukt

Publisert 21.05.13 av Daniel Kvalvik vist 6649 ganger

75 pluss pluss minus




Arbeidet med bygging av slamavskiller i Orsetbukta vil starte mandag 3. juni. I denne forbindelse vil adkomsten til småbåthavna, idrettsplassen og nausttomtene bli noe provisorisk i anleggsperioden. Hovedarbeidet med betongstøping er beregnet fullført i uke 29 og sluttfrist for hele arbeidet er satt til 1.septemeber.

Vi håper brukere av området har forståelse for at det nå, i en periode, vil foregå byggeaktivitet tett inntil adkomstveien til sjøområdet. Hoved entreprenør er Kleive Betongbygg AS og kommunens kontaktperson er Alf Høgset tlf: 92801312.

Slamavskilleren blir plassert i bakken og delvis tildekt med grasbakke. Anlegget er luktfritt og produser ingen støy. Lukt kan oppstå under tømming som blir utført 1 gang pr. år. Alle rørføringer og nødvendige installasjoner blir nedgrav i bakken. Kommunen legger vekt på at anlegget skal fremstå miljøvennlig, minst mulig skjemmende og ikke minst gi en god badevannskvalitet i Orsetbukta

-Gjemnes kommune, Areal og Drift-


 Daniel Kvalvik- Daniel Kvalvik, 21.05.13




Tags:

2 Kommentarer


  • Siri B. Engdahl
    Siri B. Engdahl 10 years 340 days ago
    3 pluss
    pluss minus
    Dette blir bra!! Skjønner at bygdefolket reagerte når byggetegningen ble lagt ut i går. Det så ut som at mye av badestranda ble berørt. Slamavskilleren skal kun ligge på eiendommen til småbåthavna. Mulig det blir lagt en skråning ned til friområdet, men dette vil ikke ta mye av området. Torvikbukt IL har fått nabovarsel og der svarte vi at kommunen må være behjelpelig med å forskjønne området rundt dette bygget, f.eks. ved å legge opp en steinmur. Det var de positiv til. Bildet som nå er lagt ut, viser hvordan det blir. Dette bildet var også med nabovarselet. Flott at bygda endelig får bygd slamavskiller.

    Svar
  • Øystein Orset
    Øystein Orset 10 years 341 days ago
    3 pluss
    pluss minus
    Skal det legges et slamrenseanlegg på badestranda? Finnes det ingen andre steder for plassering av et slikt anlegg enn på badestranda? Disse planene ble ikke presentert på det bygdemøtet i fjor, der bl.a. utvidelsen av båthavna ble presentert og diskutert. Det blir mindre og mindre igjen av badestranda i bygda og er det informert om hva et slikt anlegg vil bety omgivelsene der det er plassert? Skal det være en stor synlig betongkloss? Vil det lukte? Vil det skape støy? Her må kommunen komme på banen og informere bygdefolket om hvilke planer de har. Ikke bare melde om at de stenger området for utbygging. Ingen har noe imot at kloakken renses før den slippes ut i sjøen, men plasseringen av anlegget burde absolutt vert diskutert i et forum der innbyggerne i bygda kunne fått kommet med synspunkt. Nå er det atter en gang badeplassen i bygda(før var det badeplassene) det går utover. Da jeg vokste opp var det et fantastisk rekreasjonsområde vi fikk benytte nede ved sjøen. Etter min mening unikt i Gjemnes kommune. Nå er de fleste områdene beslaglagt av diverse som ikke føles tilgjengelig for allmenheten. Det vi har igjen nå bør ikke innskrenkes ytterligere!

    Svar

Legg til kommentar

BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT


DET SISTE FRA FACEBOOK