Search

Siv Grøteide hjelper mennesker i nød

Created 8 years 72 days ago
by Daniel Kvalvik

pluss minus pluss: 1 minus: 0

  • Currently 0,00/5 Stars.


Categories Framside - nyheter
Views: 6477
Print
Siv Grøteide og tvillingsøstera Tone Jøssund reiser som frivillige til Lesvos i Hellas for å bistå med å ta imot flyktninger. 

 

Tidligere i høst hadde Torvikbukt skule og Siv en innsamlingsaksjon sammen med 3.-4.klasse for å samle inn penger til de syriske flyktningene. Nå iverksettes fase 2 av dette arbeidet; nemlig å selv reise nedover for å hjelpe til! De sterke bildene fra nyhetene har gjort såpass sterkt inntrykk at søstrene bestemte seg for å melde seg som frivillige for organisasjonen Dråpen i havet.

Torsdag 25.februar reiser de nedover, med retur lørdag 5.mars. De ser fram til å bidra med arbeidet på stranda, og vet de vil støte på mange tøffe utfordringer. Arbeidsoppgavene er blant annet å ta imot de som kommer med båtene, gi dem klemmer, omsorg, tørre klær, rydde og sortere på lageret med klær, rydding langs strendene, besøke flyktningeleirer, kjøpe inn mat og klær til flyktningene m.m.

Dråpen i havet er en av de største organisasjonene som jobber der nede, og alt er veldig godt koordinert. De samarbeider også godt med andre hjelpeorganisasjoner og greske myndigheter.

IKEA i Trondheim har sponset jentene med 100 kosedyr, noe som kommer til å glede de mange barna som ankommer øya!

Dersom noen vil bidra, er det veldig flott om dere kan donere pent brukte ulltrøyer/ull-longser, ullsokker, luer og vanter. Det er kaldt på Lesvos på denne tida! Fleece og andre klær kommer de til å kjøpe i Hellas, så penger kommer også godt med! Alt som kommer inn vil bli brukt på flyktningene, og om det er penger til overs når de reiser hjem, blir det resterende overført til Dråpen i havet.

Kontonr er 9710 600 5331.

Ta kontakt med Siv dersom du har noe å gi bort, eller stikk innom på skolen mellom kl.14.00-15.30. Sivs mob.nr: 976 06216.

Torvikbukt.no ønsker Siv og Tone lykke til!

siv_tone_754.jpg





No Comments


BILDER FRA INSTAGRAM MED #TORVIKBUKT